onsdag, november 30, 2005

Bästa bandnamet - Daft Punk

Jag glömde ju bort Daft Punk. På listan över de bästa, snyggaste, coolaste bandnamnen som jag publicerade för några dagar sedan skulle naturligtvis Daft Punk varit nr.1. Jag var lite stressad när jag gjorde listan men jag skulle antagligen ha låtit det vara som det var om det här inte hade varit ett så perfekt namn. Daft är mitt absoluta favoritord i det engelska språket under förutsättningen att det uttalas med brittisk accent. Det är så roligt att säga och det har en rolig betydelse: knasig. Man hör inte det ordet användas så mycket längre och det tycker jag är synd. Möjligen kallas en och annan britt ibland för "daft prick" vilket jag tycker låter oerhört roligt och lite gulligt; tyvärr är det väl inte riktigt lika oskyldigt som det låter (jag skulle i alla fall inte använda den svenska översättningen).

På grund av brilliansen av ordet Daft blir också Daft Punk det ultimata bandnamnet, snyggt och finurligt. Listan blir då i sin reviderade form:

1. Daft Punk

2. Death Cab for Cutie

3. The Ladybug Transistor

4. Sonic Youth

5. The Velvet Underground
P.S Engelskans näst snyggaste ord är foxy, det borde också användas mer...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Allvarligt, du missar världens bästa bandnamn: The Kristet Utseende. "Death cab for Cutie" är mest pretentiöst och konstigt tycker jag.

Anonym sa...

Death Cab For Cutie är grymma! Tänk bara på "Brothers on a Hotel Bed"...

Anonym sa...

...inte för att det hade så mycket med bandnamnet att göra men ändå..

Madeleine sa...

klart sonic youth är ett av världens bästa bandman..på världens bästa band;)