lördag, november 26, 2005

Topp 5 bandnamn

Med Death cab i tankarna och med lite inspiration av de trevliga listorna i Barseblog (jag skulle länka om jag fattade hur man gjorde, sorry) har jag lite slarvigt och spontant satt ihop en lista med mina fem favoritbandnamn.

1. Death Cab for Cutie
Ja, just nu kommer jag inte något som jag tycker är bättre. Det betyder väl inte direkt någonting eller säger så mycket om musiken men det låter ju så snyggt, så coolt. Prova och säga det högt, Death Cab for Cutie, underbart.

2. The Ladybug Transistor
Jag är ganska svag för bandnamn som låter snyggt utan att de nödvändigtvis behöver vara så betydelsefulla. Nyckelpigstransistorn är ett bra exempel på nonsens men snyggt är det.

3. Sonic Youth
Inte alls likt ettan och tvåan utan här är det enkelheten som är det geniala. Lätt att komma ihåg, ganska "catchigt" och det säger något om hur det låter. Det har alla komponenter som man kan leta efter i ett framgångsrikt bandnamn. Det låter uppkäftigt och fräckt, ett ruskigt bra bandnamn.

4. The Velvet Underground
Nästan en blandning mellan att vara ett flummigt nonsensnamn och ett enkelt. Kanske är det Velvet Undergrounds musik som är orsaken till att jag tycker att namnet är så brilliant men jag tycker absolut det känns som något jag skulle kunna döpa ett band till om det var ledigt.

5. Sugarplum Fairy
Egentligen hade jag tänkt mig en topp 3 lista men när jag inte kunde bestämma mellan Sonic Youth och Velvet Underground så fick det bli fem vilket gjorde att jag fick sitta och klura ut ett femte alternativ. Tanken landade hos svenska Mando Diao småbrödena i Sugarplum Fairy som jag under en kort period gillade ganska intensivt. Ännu ett nonsensnamn som charmar mig; sockertoppsälvan. Jag har hört att namnet kommer från någon gammal Beatlesinspelning där John Lennon istället för att räkna in bandet med 1 2 3 4 så säger han istället Sugerplum Fairy. Bara att döpa sitt band efter något sådant gör att man förtjänar en plats på min lista.

2 kommentarer:

isecore sa...

Ladybug Transistor fick mig att fnissa.

chiga sa...

Sugarplum fairy är bra, förtjänar att älskas en längre tid, kommer förmodligen att bara bli bättre och bättre precis som Mando diao.